ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата за нередности в община на БСП

ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата за нередности в община на БСП | StandartNews.com

Подготвили сме сигнал до главния прокурор, който ще внесем днес. Това каза на брифинг в Народното събрание експертът от ГЕРБ Антон Тодоров.

„Когато човек се запознае с доклада на Държавната агенция за финансова инспекция от 2016 година по отношение на меко казано безобразното управление на кмета от БСП Филчо Филев единственото, което го обхваща е ярост. Тя бива заменена от липса на справедливост, която в 34-те общини на БСП е видима", изтъкна той.

„Това е моделът, който БСП налага. Някои биха го нарекли феодализация на българските общини. Няма да възроптаем срещу тази формулировка", посочи Антон Тодоров. „Във втория доклад на агенцията има изключително скандални заключения. 7 индикатори за измами са засечени от финансовите ревизори в общината. Използва се схема за източване на пари с документи с невярно съдържание. Това не го измисляме ние, не го генерират създатели на опорни точки в партийна централа- казано е от финансовите ревизори", заяви експертът.

„Забележете нахалството на модела „Филчогейт" - наложени са административни наказания. И десетте, които кметът обжалва, са признати за валидни. Вторият доклад регистрира нарастваща степен на феодално поведение. Този човек от БСП буквално демонстративно зашлевява шамар на жителите на Провадия", поясни Антон Тодоров.

„Това не е последната такава пресконференция. 34 кмета-34 "гейта" от кметовете на БСП", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай