Фандъкова пак забрани Луков марш

Фандъкова пак забрани Луков марш | StandartNews.com

Години наред Столична община в мое лице не съгласува провеждането на шествието Луков марш и издаваме забрана, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по повод планираното в събота поредно издание на марша в столицата.

"През 2017 г. постъпиха уведомления за това събитие и аз издадох две заповеди за забрана, но, за съжаление, те бяха обжалвани в съда. В момента, тази година, това събитие няма съгласуване, то няма място в нашия град, освен поднасянето на цветя пред паметната плоча", посочи още кметът.

Фандъкова взе участие в конференция на тема "София каза НЕ на словото на омразата и екстремизма", организирана в аулата на СУ "Св.Климент Охридски".

Целта й е да демонстрира в началото на Българското европейско председателство, че местната власт в столицата, гражданското общество и академичната общност са единни в желанието си да противодействат на словото на омразата и екстремизма. Участие във форума вземат Георг Георгиев, зам.министър на външните работи и Национален координатор за България в борбата срещу антисемитизма, Деница Сачева, зам.министър на образованието, Н.Пр. Ирит Лилиан, посланик на Израел, Алек Оскар, председател на организацията на евреите в България "Шалом", представители на различни НПО у нас, които работят в тази тематична сфера и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай