Цветанов оцени щетите от труса на 4,3 млн. лева

Цветанов оцени щетите от труса на 4,3 млн. лева | StandartNews.com

София. Около 3 млн. лева са щетите на обществените сгради в Перник, а в София щетите възлизат на около 1,3 млн. лева. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в парламента.

Той запозна, по свое желание, депутатите с действията, които бяха предприети от компетентните органи, във връзка със ситуацията около земетресението от 22 май и последвалите го вторични трусове.

На 23 и 24 май структурите на МВР и екипите на "Пожарна безопасност" в София и Перник са посетили 960 обекта във връзка с получени сигнали за напукани стени, рушаща се мазилка и паднали комини, каза министърът. Служителите на МВР са оказали помощ на трудно подвижни хора. Участвали са 74 автопатрула, 75 единици от "Пожарна безопасност" от 830 служители. На 25 май е проведено заседание на областния кризисен щаб с участие и на ръководството на МВР. Постъпили са над 2000 молби за подпомагане на гражданите. Правителството е осигурило 21 служители, за да подпомогнат дейността на комисиите, които проверяват и оценяват щетите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай