Посрещаме пролетта с цветен фермерски пазар

Посрещаме пролетта с цветен фермерски пазар | StandartNews.com

Днес пред министерството на земеделието в София ще се проведе поредното издание на фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!", като със специален ден на цветята ще бъде отбелязано настъпването на пролетта.

Фермерският пазар ще бъде съпътстван с демонстрации на цветя, които са насрочени в часовете между 12 и 13 ч. и 16 и 17 ч. в Демонстрационната шатра, разположена вдясно на централния вход на министерството на земеделието.

Цветята идват от градински център Величкови, които редовно излагат продукция на пазара. Ще бъде пъстро и свежо с красиви пролетни цветя: иглики, парички, циклама, лютиче, зюмбюл, лале, ароматен мини карамфил, теменужки...

До края на март фермерският пазар отново ще се провежда всяка сряда от 10,30 до 17,30 часа. От април ще продължи с час по-късно - до 18,30.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена био тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя...

В следващите му издания до края на юни 2018 се предвиждат демонстрации и дегустации на автентични фермерски храни и български занаяти, възраждането на забравени рецепти, публични готвения с фермерски продукти и др.

Две от изданията на Фестивала – „Опитайте стари български рецепти с мляко" и „Дъх на рози на Фестивала" – са насочени към гостите на събития по Българското председателство на ЕС.

Проектът Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!" се организира от Фондацията за биологично земеделие Bioselena / Биоселена с финансовата подкрепа на Програма Европа – 2018 на Столична община

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай