Никой не може да дирижира Пламен

Никой не може да дирижира Пламен | StandartNews.com

Варна. Обидиха паметта на Пламен, него никой не може да го дирижира какво да прави. Това каза за "Стандарт" Теодор Николов по повод последния клип с Пламен Горанов, който взриви социалните мрежи.

Николов е дългогокосият мъж  с камерата, който според въпросното видео се приближил до Пламен след неговото изказване срещу кмета и го накарал да продължи в същия дух и срещу групировката ТИМ. Това беше в началото на най-големия протест на 17 февруари и аз аплодирах Пламен за изказването му, връща лентата Теодор. А както е заснето в клипа то е следното:

„Добър ден на всички! Освен този протест, който е за цените на тока, смятам, че много от хората, които сме тук, знаем, че може би много по-голям проблем във Варна е този дето седи ето там (в този момент Пламен посочва общината). И аз се постарах и съм направил нова фирма за общината, която е „Кочинката на Кирчо” (показва най-вероятно плаката си, който не се вижда) и просто умолявам да отделим две минути и да отидем да му я оставим там да си я има. Ако се присъедините към мен да му я оставим на входа. Това е.”

”Браво, рядко има такива плакати. Не смяташ ли, че има по-голям проблем във Варна от кочината", попитал го Теодор.

В клипа е показано как Пламен Горанов слиза от стъпалата на паметника на загиналите в сръбско-българската война, а след него друг говорител застава на микрофона. През това време мъж с дълга коса и камера (най-вероятно камерата, снимала популярния клип с призива му срещу ТИМ) се приближава до него и му казва: „... Чуваш ли бе! Отиди им кажи да скандират "Долу ТИМ", бе!”. Шепне му и още нещо на ухото, а после Пламен пак взема микрофона и допълва предишното си изказване:

„Само да допълня, че освен правителството, мисля, че във Варна главният виновник за този протест е ТИМ! Долу ТИМ!”

От въпросното видео наистина  се вижда как мъжът с камера дирижира скандиранията, а плътно до него е арх. Калина Павлова, един от най-заклетите противници на групировката. Очевидно е, че и тя снима с телефон, но не е ясно къде е нейният запис или пък снимки.

"Как ще му кажа срещу кого да се изказва, като на самия плакат на Пламен имаше надпис „Охранва се от ТИМ", каза още Теодор. Той намерил в нета филм на Пламен Горанов още от 2012 година, на който е показана златна ябълка, а от нея ламя, символизираща групировката.

41-годишният Теодор Николов снима от поне 3 петилетки всички сватби във Варна. Запечатал е портестите в най-бунтовния град от първия ден до сега. Те са в 3 серии "Битката за Варна", пуснати в Замунда.Моята идея е да покажа кой за какво се бори, кой кой е в тези протести, какво им тежи на хората и защо излязоха, казва дългокосият мъж с камерата.

Според него във видеоклипа има манипулация, с която се цели да се опетни паметта на Пламен .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай