САЩ с нови въздушни удари срещу ИДИЛ

САЩ с нови въздушни удари срещу ИДИЛ | StandartNews.com

Багдад. САЩ продължават да нанасят въздушни удари по позиции на джихадистката групировка "Ислямска държава" в Ирак. При серия американски атаки тази нощ бяха унищожени 16 бойни машини на ислямистите.

Бомбардировката е била срещу цели в района на най-големия язовир в страната, разположен недалеч от град Мосул.

Междувременно американският президент Барак Обама съобщи, че ще изпрати още 350 военни за охрана на американското посолство и дипломатически персонал в Ирак. Така общият брой на американските военни в страната ще достигне 820 души. От Белия дом уверяват, че тези сили няма да участват във военни действия.

В същото време бойци от радикалната ислямска групировка „Ислямска държава" заплашиха, че ще започнат война в Чечения и Кавказ, съобщи Интерфакс.

В интернет е бил разпространен видеозапис, на който един от бойците казва, че групировката има намерение да „освободи" Чечения и Кавказ „с позволението на Аллах".

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун заяви, че е възмутен от предполагаемата екзекуция на втори американски журналист от страна на джихадистката групировка „Ислямска държава". Снощи групировката пусна видео, в което тя твърди, че е заснето обезглавяването на американския журналист Стивън Сотлоф, предаде Ройтерс, позовавайки се на информация на SITE Intelligence Group.Копирано от standartnews.com

„Ние всички сме възмутени от информацията от Ирак относно жестоките убийства на цивилни от страна на „Ислямска държава", които включват вчерашния доклад за бруталното обезглавяване на още един журналист.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай