Потопи на Балканите взеха две жертви

Потопи на Балканите взеха две жертви | StandartNews.com

Втора жертва взеха наводненията в Словения, след като в събота 17-годишно момиче загина от наводненията, обхванали Западните Балкани, съобщават местните медии. В неделя е било открито тялото на 26-годишен мъж, изчезнал при срутване на мост на около 50 км от столицата Любляна. Около 10 национални пътища са били затворени, а стотици къщи са наводнени. Наводненията са предизвикали около 240 свлачища в страната, предаде Фокус.

Местните медии съобщават за стотици наводнени сгради и къщи в страната, както и за залети и затворени пътища. От водите са пострадали около 1000 жилищни и обществени обекта в централните и източните части на Словения.

В Хърватия най-малко 2000 души са евакуирани заради наводненията. В Австрия дъждовете са засегнали регионите Стирия и Бургенланд. Унгария и Босна и Херцеговина също са в плен на лошото време. Особено пострадал е босненският град Бихач. Македонските медии съобщават за наводнения в централната част на Скопие. Най-засегнат в столицата на Македония е квартал "Ченто".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай