Лубиц искал всички да знаят името му

Лубиц искал всички да знаят името му | StandartNews.com

Бившата приятелка на Андреас Лубиц, втория пилот на германския Еърбъс А320, който е заподозрян, че умишлено е причинил катастрофата на самолета, твърди в интервю, че той искал всички да узнаят името му.

Пред в. "Билд ам Зонтаг" 26-годишната стюардеса Мария В. казва, че когато чула за разбилия се в Алпите самолет, веднага си спомнила една фраза на Лубиц: "Един ден ще направя нещо, което ще промени цялата система и целият свят ще узнае моето име и ще си спомня за мен., предава БГНЕС.

По думите на Мария, Андреас е знаел, че няма да мине престоящите тестове през юни. Голямата му мечта била да стане пилот на "Луфтханза" като пилот на дълги полети. Това според нея е причина за случилото се.

Младата жена обяснява, че се е разделила с Лубиц, защото ставало все по-ясно, че той има проблеми. Когато спорехме, той не издържаше и започваше да ми крещи... Нощем пък се събуждаше от кошмари и викаше: "Падаме!"

Самолетът на "Джърмънуингс" се разби във френските Алпи във вторник. Загинаха всичките 150 души на борда – пътници и екипаж, в това число Андреас Лубиц.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай