Ето го лицето на втория пилот на падналия самолет (Обновена)

Ето го лицето на втория пилот на падналия самолет (Обновена) | StandartNews.com

Излязоха снимки на човека, който за момента се сочи за виновник за падането на самолета. 28-годишният германец Андреас Гюнтер Лубиц е вторият пилот на Еъбъс 320 на "Джърмануингс". Това беше съобщено от френският прокурор Брис Робен, той даде и нови подробности за последните минути на пътниците. 

Заведено е дело за "предумишлено убийство" срещу втория пилот на разбилия се самолет Андреас Любиц, съобщи прокурорът на Марсилия Брис Робин.

"Когато сте отговорни за 150 души, не мисля, че случаят отговаря на критериите за самоубийство", заяви Робин. Прокурорът подчерта, че вторият пилот умишлено е започнал да снишава самолета. "Той го е направил по причина, която все още е неизвестна за нас. Знаем само, че той е разбил самолета", потвърди Робин.

Андреас Гюнтер Лубиц е живял в град Монтабаур, Западна Германия. Не е имал криминално досие и няма информация да е членувал към терористична група. Германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер потвърди, че германските служби нямат информация Лубиц да е член или да има връзка с терористична организация. Пред къщата му в момента има денонощна полицейска охрана. 

Според прокуратурата в Марсилия не може да се говори за терористичен акт, но отказва да използва термина самоубийство.

Лубиц е заключил капитана си извън кабината и умишлено свалил самолета с цел да го разбие в планината, каза прокурорът. Това сочат данните от черната кутия, която записва разговорите в кабината. От записа се разбира, че след като капитанът излиза, вторият пилот заключва след него. След това е задействал системата, за да насочи самолета надолу. Това може да се направи само ръчно. Прокурор Робен каза: "Намерението му е било да разбие самолета. Смъртта е настъпила веднага. Самолетът се у ударил в планината със 700 км/сек. Мисля, че пътниците са разбрали какво се случва чак в последния момент, защото на записа се чуват писъци само в последните секунди."

В този момент се чува гласът на други пилот - Патрик С., който е баща на две деца да настоява да бъде отворена вратата. Следва по-настойчиво чукане по вратата, дори блъскане, но няма отговор от страна на Лубиц. Прокурорът коментира, че дишането на Лубиц е спокойно и по нищо не личало да се бори с някаква авария. По думите му няма никаква възможност да се говори за тероризъм.

На въпросът дали става въпрос за самоубийство, Робен коментира, че хората решили да отнемат живота си го правят по усамотен начин. 

Това е къщата на Лубиц, където не се допуска никой и има денонощна охрана. След последната изнесена информация  полицейското присъствие стана още по-засилено. 

 

Снимки: Асошиейтед Прес

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай