Вторият пилот разбил самолета нарочно

Вторият пилот разбил самолета нарочно | StandartNews.com

Самоубийство или тероризъм са двете основни версии, към които клони разследването на трагичния инцидент със самолета на германската нискотарифна компания Germanwings, който се разби във Френските Алпи и 150 души загинаха. На нарочна пресконференция днес френски прокурор съобщи, че вторият пилот съзнателно и най-вероятно умишлено е насочил самолета към земята.

Френската прокуратура потвърди информацията, че вторият пилот е останал да управлява самолета сам, тъй като капитанът е бил извън кабината и не е можел да влезе в нея.

Пилотът, който е германски гражданин, е заключил капитана извън кокпита и е отказал да отвори вратата, след което е натиснал бутон, който е изпратил летателния апарат към сигурно разрушение, обясниха френските власти. При това рязко спускане той е бил жив.

„Луфтханза" обяви, че вторият пилот работи за „Germanwings" от 2013 година и има 600 часа летене. Неговото име е Андреас Лубитц, 28-годишен е, не се знае религията му.

"Абсолютно невъзможно е да е загубил съзнание, защото за командите, които е задал, са били необходими поне 15 операции", каза прокурорът по случая.

"Въпреки изнесените данни за умишлено снижаване на самолета от втория пилот, няма основание да смятаме, че катастрофата е резултат на терористичен акт", заяви прокурорът на Марсилия Брис Робен.

По-рано излезе информация, основана на записите от първата намерена черна кутия, че пилотът на самолета е бил извън кабината по време на катастрофата и не е могъл да влезе в нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай