Гришо възкръсна на "Уимбълдън"

Гришо възкръсна на "Уимбълдън" | StandartNews.com

Григор Димитров възкръсна на "Уимбълдън". След неубедителните игри в последните близо година и половина, българинът най-накрая напомни за добрите си дни на тенис кортовете. Арена за Димитров бе корт номер 1, където той надигра 16-я поставен Жил Симон от Франция. Гришо спечели с 6:3, 7:6(1), 4:6, 6:4 и почти през цялото време нямаше и помен от колебливата му игра, с която всички фенове сякаш бяха свикнали. Именно за това и успехът бе толкова сладък за българина. Той се радваше като малко дете след всяка по-важна точка или красиво отиграване. А накрая стисна победоносно юмрук, за да покаже, че се е събудил от дългия зимен сън. Мачът срещу Симон започна още в сряда вечерта. Тогава обаче двамата изиграха само един гейм и двубоят бе отложен за днес заради дъжда над Лондон.

Дори късметът е на страната на Григор. В трети кръг той ще срещне Стийв Джонсън. Американецът спечели изненадващо срещу французина Жереми Шарди (29 в света) 6:1, 7:6, 6:3. Те са играли два пъти досега и имат по една победа. Американецът се наложи с 6:3, 1:6, 6:3 във Вашингтон през миналата година, а Димитров му върна на "Уимбълдън" с 7:6, 6:2, 7:6.
В същото време "Би Би Си" съобщи, че Григор Димитров се е разделил с треньора си Франко Давин. Вероятно решението двамата да се разделят е дошло след слабите игри на Димитров през сезона и шестте поредни загуби. Давин не е в ложата на Димитров от началото на турнира, не присъства и на мача с Жил Симон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай