Григор Димитров загуби от Мъри в Мелбърн

Григор Димитров загуби от Мъри в Мелбърн | StandartNews.com

Мелбърн. Най-добрата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров напусна Откритото първенство на Австралия. Българинът загуби от Анди Мъри с 4-6, 7-6(5), 3-6, 5-7 в среща от осминафиналите на турнира.

Двамата направиха изключително интересен мач, като в крайна сметка големият опит на британеца му помогна да стигне до успеха и да се класира за 1/4-финалите, където ще се изправи срещу представителя на домакините Ник Кирьос.

Това бе седмият двубой между Димитров и Мъри, като шотландецът вече има има пет победи срещу 23-годишния българин. Миналата година Гришо достигна до 1/4-финалите, където отстъпи в четири сета пред испанската суперзвезда Рафаел Надал. Мъри пък е трикратен финалист в Мелбърн.

Димитров счупи ракетата си от яд в четвъртия сет ФОТО - БГНЕС/ЕПА

"Имах късмет в последния сет. Ту единият, ту другият имахме предимство. Двубоят беше много вълнуващ. Григор е невероятен и е много бърз и стига всичко. Мачовете му са атрактивни, радвам се, че и аз направих добра среща днес", заяви шотландецът в интервюто на корта.

С достигането си до 4-ия кръг на турнира Димитров си осигури 138 хиляди долара от наградния фонд, но ще загуби 180 точки от актива си за световната ранглиста, тъй като преди година стигна до кръг по-напред.

Следващият турнир за Димитров е ATP500 надпреварата в Ротердам (9-15 февруари) с награден фонд 1,600,855 евро. Там ще са още Стан Вавринка, Анди Мъри, Томаш Бердих, Милош Раонич, Марин Чилич, Джо-Вилфрид Цонга и Ернест Гулбис, който го спря във втори кръг през миналия сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай