НА ЖИВО: Италия – Испания

НА ЖИВО: Италия – Испания | StandartNews.com

Край на мача. 2:0 за Италия, която на четвъртфиналите ще играе с Германия.

В 91-ата минута Скуадрата сложи официално край на великата испанска генерация. Бърза контра завърши с пас на Матео Дармиан към Пеле, който беше толкова добре позициониран пред вратата, че нямаше как да сбърка. 2:0 за Италия!

Буфон направи конкуренция на Де Хеа с виртуозно спасяване на удар на Пике.

Съдията спести червен картон на Тиаго Мота за посягане с ръка през лицето на Бускетс и затвърди впечатленията за лек двоен стандарт в ущърб на Испания.

Италия трудно достига до вратата, затова Инсинье се пробва с тежък удар отдалече. За да затвърди статуса на Де Хеа за най-добрия на терена тази вечер!

Последен опит на Дел Боске за промяна на резултата - за последните 10 минути атаката беше подсилена от бързия Педро.

"Хари Потър" най-накрая показа магията си! Ударът на Иниеста от воле беше изключително коварен, но опитният Буфон успя да го избие.

Испания най-после направи многоходова бърза комбинация, при която италианците загубиха топката от погледа си. С тази разлика, че преди време испанците в такива случаи накрая улучваха вратата...

Точните удари набъбнаха на 5-2 в полза на Италия. Иначе Испания увеличи притежанието на топката на 54% срещу 46% в своя полза, но без реална полза. Кой както може - така играе.

Де Хеа засега е истинският герой на терена! Вратарят отрази удар на излезлия срещу него Грациано Пеле.

Дотук контрата е в Испания - и не само заради допуснатия гол, а и заради играта им като цяло. Ла Фурия позволява да бъде надигравана и засега не успява да реагира адекватно.

Алваро Мората направи подарък на Италия! С удар с глава, на 4-5 метра от вратата, той прати топката в ръцете на Буфон.

Испанският селекционер Висенте дел Боске реагира на почивката с пускането на втори нападател - Ариц Адурис. Тенденцията е Ла Фурия да намали "бродирането", и да потърси повече атаки и повече острота в тях.

Де Хеа буквално спаси отбора си. Вратарят се разтегна и изби топката, която отиваше в горния ляв ъгъл. Удар на неуморния Джакерини.

Италианската агитка окуражава вратаря Джанлуиджи Буфон със скандирания "Джиджи! Джиджи! и "Има само един капитан".

При гола последният играч, който можеше да парира удара на Киелини, беше Пике - същият, който закъсня и при победния гол на Хърватия.

Де Хеа не е факир и няма как да спаси всичко. След пряк свободен удар на Едер от 22 метра той отби топката, но Джорджо Киелини притича и направи точна добавка. 1:0 за Италия в 33-ата минута!

В 30-ата минута началният натиск на Италия вече е париран, мачът е изравнен от испанците. Те са с по-голямото владеене на топката - 52% на 48%, точните удари са 1-1.

Тъпанът на Маноло отново проехтя от трибуните. Най-известният фен на Испания, чието място е под ВИП-зоната и е в компанията на нападателя Фернандо Йоренте, пак подкрепя любимците си.

Италия очевидно не изпитва комплекси за загубата отпреди 4 години. В 10-ата минута задна ножица на Емануеле Джакерини се отби в страничния стълб.

В 8-ата минута обаче първият голов шанс беше за Италия. Де Хеа се хвърли на земята и с мъка изби удара с глава на Грациано Пеле.

След като в Париж днес се смениха и четирите годишни времена, мачът се играе на 22 градуса и под дъжд. Това ще е от полза за испанците, тъй като улеснява играта им на пасове, твърдят коментаторите на uefa.com.

********************

Ранно повторение на финалния мач от предишното Евро 2012, когато Испания унизи Италия с 4:0. На последните 2 европейски първенства Ла Фурия неизменно отстранява Скуадрата – през 2008-а това стана на четвъртфиналите с 0:0 в редовното време и продълженията, и 4:2 с дузпи.

Най-известният фен на Испания – иконата Маноло се върна на трибуните със своя знаменит тъпан! (На снимката). Талисманът получи забрана да посещава мачове, защото стресът му влияе на здравето, но очевидно не е издържал на съблазънта. Дали отново ще е на кадем на своите любимци?

Авторитетният „Гадзета дело спорт" беше повече от откровен в коментара си за двубоя: „Мач между копелета и звезди." Препратка към благосклонното прозвище "копелетата", което беше лепнато на италианците след победата над Белгия в първия мач.

Комплимент получи и Андрес Иниеста от бившия голмайстор на Скуадра адзура Кристиан Виери: „За мен Иниеста е най-завършеният играч. Той е като Хари Потър, защото прави изумителни неща на терена."

Победителката от „Ролан Гарос" - испанката Гарбине Мугуруса, изпрати поздрав на сънародниците си от „Уимбълдън" и обеща да вика за тях пред телевизора.

Стартови състави
ИТАЛИЯ: Буфон, Де Шилио, Киелини, Флоренци, Бардзали, Бонучи, Пароло, Едер, Де Роси, Джакерини, Пеле
Селекционер Антонио Конте
ИСПАНИЯ: Де Хеа, Пике, Бускетс, Рамос, Жорди Алба, Силва, Нолито, Иниеста, Хуанфран, Фабрегас, Мората
Селекционер Висенте дел Боске
СЪДИЯ: Джунейт Чакър (Турция)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай