ЦСКА тръгва с 15 милиона

Договорката уж готова на 90%, но я отложиха с още една нощ

ЦСКА тръгва с 15 милиона | StandartNews.com

София. ЦСКА тръгва с 15 милиона лева при успешна сделка с "Титан", обяви Александър Тодоров, който води преговорите от името на обединение "Червени шампиони". Той спомена 7 едри бизнесмени, за които цитираните пари не са проблем. Въпросните баровци ще си поделят на първо време акциите, после ще бъдат пуснати ценни книжа и за феновете. Тодоров, бивш изпълнителен шеф на ЦСКА по времето на Сашо Томов, обаче не спомена имена. В публичното пространство веднага се завъртяха мастит вносител на алкохол, строителен предприемач, банкер, дори и бившият бос на "Марек" Стефан Милушев. Официално потвърждение не дойде от никъде. За капак преговорите, които късно в понеделник уж бяха приключили на 90%, се проточиха и снощи. "Преглеждаме всеки детайл по няколко пъти, все пак става въпрос за огромни суми", сподели снощи към 19,00 ч пред "Стандарт" Александър Тодоров. И уточни, че подобно оформяне на предварителен договор се проточва дни наред, докато в ЦСКА всичко се прави на юруш. Предпоследно, към 20,00 ч стана ясно, че подписване на контракт трябва да има едва този следобед. После ще мине около месецq преди да бъде получено одобрение на държавните институции.

"Титан" може да се обърнат на 180 градуса и да стане нещо друго. При тях е малко "хем боли, хем сърби"", сподели по-рано Тодоров пред БНТ, "Заемите им към НАП са обезпечени с техни земи, но вече сме се договорили с тях да им ги върнем. Ние никога не сме се натискали да купуваме ЦСКА, но след провалените опити с Гриша Ганчев и Христо Стоичков се появи угрозата клубът да спре да съществува. Затова аз направих една инициатива. Впоследствие Александър Томов също се намеси, той има много контакти, изчистихме концесията и в петък започнахме преговори", обяви Тодоров, "Водят се разговори с едни стабилни спонсори, които на практика да поемат издръжката на ЦСКА. Даже в момента се разговаря със западни фирми. Ще си има годишен бюджет и така, както е в цял свят, ще се управлява чрез акционери в клуба. Иначе няма политици в проекта, затова няма да зависим от това кой е на власт."
Представителят на "Червени шампиони" отрече за връщане на Прамод Митал. "Делото с него е фиктивно, но той е много обиден на България и на това правителство. Сред тези хора няма чужденци, но пак казвам, че в момента се водят разговори с една-две сериозни западни фирми, които да бъдат спонсори".

Тодоров даде да се разбере, че готви тотална чистка сред директорите на "Армията". "Като гледам документацията, някои проблеми стоят още от мое време. Засега не съм мислил за някаква роля, но може би ще бъда изпълнителен директор за известно време, докато подготвим дружеството за излизане на борсата за свободна продажба на акции. Най-вероятно Георги Илиев и настоящите управленци в ЦСКА няма да останат. Говорили сме със Стойчо Младенов за треньор. Той се съгласи и прие, само остава да подпишем предварителното споразумение. ЦСКА няма да изпадне, защото понякога юношите играят доста по-добре от някои звезди".

Силният човек при преговорите коментира пред БНТ и оттеглянето на Стоичков. "Той засега сам се откъсна от проекта. Поддържаме някакви контакти с него, но нека да се финализира проектът и да се знае, че ние сме собственици, а след това ще изясним нещата. Според мен "Титан" не се появиха чрез Бойко Борисов, а темата с лиценза е вече изчерпана", допълни Сашо Тодоров.

Така наречените "Червени шампиони" ще дадат пълен отчет пред агитката броени дни, след като вземат властта. Очаква се представители на новите собственици за уважат сбора на "армейските" запалянковци, който започва от петък в Хасковски минерални бани. Със сигурност хората на Сашо Тодоров ще привлекат рекорден интерес. Отсега тарторите на ЦСКА по региони правят резервации. Както си му е редът, домакините са се подготвили с необходимия брой агнета и високоалкохолни течности. Сборът на "червените" фенове е традиционен, провежда се за 14-и пореден път.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай