"Лудогорец" пожела нов "Парк де Пренс"

"Лудогорец" пожела нов "Парк де Пренс" | StandartNews.com

"Лудогорец" излиза утре от 21,45 часа срещу ПСЖ на живот и смърт. "Орлите" се нуждаят от поне точка срещу френския шампион насред "Парк де Пренс", за да си осигурят класиране за участие в турнира Лига Европа напролет. И, разбира се, "Арсенал" да играе честно по същото време срещу конкурента - швейцарския "Базел". Вчера тимът на Георги Дерменджиев тръгна към френската столица с мисъл за 17 ноември 1993 година и великата победа на националния отбор точно на "Парк де Пренс". "През 1993 г. на този стадион националният отбор победи Франция и зарадва цяла България. Сега се надявам ние да сторим същото и отново да направим хората щастливи. ПСЖ е един много силен отбор, а шейхът вече го каза: "Не ме интересува "Монпелие", мисля за "Лудогорец", заяви Дерменджиев на летището в Париж пред "Спортал". Добрата новина за треньора на "орлите" е, че една от звездите Джонатан Кафу е в добро състояние и вероятно ще започне мача. "Вие знаете, че футболът е феномен и никога не е предсказуем. Ние знаем, че ще играем срещу един изключително добър съперник, но мислим да се възползваме от нашите шансове, така че нашият стил няма да бъде нарушен. Нека да изчакаме, утре са и двата мача. Ние сме зависими и от нашия мач, зависими сме и от мача "Базел" – "Арсенал", каза още Дерменджиев.

След като кацна успешно в Париж, немалка част от улиците бяха блокирани заради делегацията на "Лудогорец". Българският шампион пристигна във френската столица малко след обяд и потегли с автобус към хотела. "Орлите" бяха посрещнати като важни персони, като целият им път бе разчистен и не им се наложи да висят в парижките задръствания.

Интересен бе фактът, че рзервният вратар на "Лудогорец" Милан Борян не пътува с тима за Париж, но посрещна тима в хотела на "орлите". Борян бе по анцуг и бе първият човек, когото разградчани видяха. Стражът не тренира с тима в последните дни заради лични дела в чужбина, но вече е готов за игра.

Една от звездите на отбора Марселиньо изрази мнение, че българският шампион не бива да подхожда агресивно и нападателно срещу ПСЖ. "Трябва да играем много внимателно. Да няма агресия, както беше срещу Арсенал в Лондон. Ще бъде голям мач, ще видим какво можем да направим там. Не излизаме на терена да загубим. Винаги мислим за нещо повече, имаме отбор за това. Ако може точка или три... това не е лудост. Би било супер да вземем нещо", каза Марселиньо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай