Жегите не спират строежа на спортен комплекс

Жегите не спират строежа на спортен комплекс | StandartNews.com

Обектът за 5,5 млн. лв. ще отвори врати за първия учебен ден

Въпреки топлото време и високите температури работата по съоръженията в Спортен комплекс „Септември" в Симитли продължава с пълна сила. В напреднала фаза е изграждането на закритата зала, в която остава да бъде положена настилката. В нея вече са монтирани седалките. Изпробвани бяха климатичната и вентилационна системи.

В постройката ще има кафе – бар за отдих и релакс. Реконструкцията на стадиона също върви по план. Трибуните от двете страни на терена са готови, остава само да бъде завършен секторът за гости. Повече работа има по тревното покритие, за което е необходимо време. Фирмата, която направи тревното покритие на стадиона в Стара Загора, изгради дренажната система и сега полага пясък, който ще бъде като основа на тревата.

На този етап няма никакви опасения за неспазване на уговорените със строителите срокове. Ремонтът на стадиона и изграждането на многофункционална спортна зала в комплекс „Септември" в Симитли се реализира по проект „Подобряване на инфраструктурата за спорт и отдих на община Симитли", финансиран от Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Инвестицията е в размер на 5 549 801.99 лв. Изгражда се многофункционалната спортна зала и закрит плувен басейн. Приключи ремонтът на съществуващата административна сграда и съблекалните. Продължават дейностите по направата на плувния басейн. „Обектът ще бъде открит за първдия ечебен ден на 15 септември", категоричен е кметът на община Симитли Апостол Апостолов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай