Жандармерия пази агнетата преди Великден

Жандармерия пази агнетата преди Великден | StandartNews.com

Жандармеристи от зоналното управление на службата в Монтана са ангажирани с опазването на агнетата преди Великден, съобщиха от областната дирекция на МВР. Те се включват в кампанията на полицията за предотвратяване на кражби и измами преди големия празник.

Полицаите вече обикалят селата и разговарят с фермери и стопани, които отглеждат агнета за лични нужди. На възлови места – пред магазини, пощенски станции и здравни служби са разлепени съвети към стопаните как да опазят животните си.

Заключвайте кошарите, а нощем ги осветявайте, гласят някои от тях. Не се доверявайте на търговците, които искат най-напред да огледат животните и след това да купуват. Те оглеждат обстановката и след ден-два крадат агнетата, пише в указанията. Собствениците на животните трябва да записват името на търговеца и марката и номера на автомобила, с който той е дощъл в селото.

В селищата с повече животни, които се наобикалят от мними ърговци, ще има засилено полицейско присъствие. Заедно с полицаите ще дежурят и жандармеристи. Те ще спират автомобилите с ремаркета за превоз на животни, които са с различна от монтанската регистрация. На рисковите места ще бъдат създадени и контролно-пропусквателни пунктове, където също се очакват да бъдат разкривани крадци или търговци- измамници, допълниха от полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай