Започва ремонтът на "Владимир Вазов"

Започва ремонтът на "Владимир Вазов"  | StandartNews.com

От 7 юни започва реконструкцията на бул.„Владимир Вазов" в София. Тя ще се изпълнява по етапно. Реконструкцията включва 5.2 км на бул."Владимир Вазов" от моста „Чавдар" до бул. „Ботевградско шосе", включително прилежащите му съоръжения и 1.5 км от бул.Ботевградско шосе" от Витиня до ул.Летоструй. Общо около 6.7 км. Ще бъдат цялостно реконструирани 11 съоръжения – 10 мостове и надлези и 1 подлез под бул. "Владимир Вазов" – ул. "Витиня", информират от Столична община.

Ще бъдат реконструирани пътните настилки, като се полага изцяло нова пътна настилка. Ще се обновят тротоарите и осветлението. Ще се поставят нова хоризонтална маркировка и ограничителни елементи за безопасност на движението.

Ще бъде извършено и преасфалтиране на бул. „Ботевградско шосе" от ул. „Витиня" до ул. „Летоструй", включително рехабилитация на моста над река Слатинска, както и ремонт на тротоарната настилка.

Строително – монтажните работи ще започнат от бул. „Владимир Вазов" от южно платно на булеварда в участъка между ул. „549" и ул. „Поп Грую". Движението ще се извършва двупосочно в северното платно.
Изпълнител на обекта е Обединение „Калистратов груп – Рутекс".

Организация на движението:

От 00.00 часа 7.06.2016 г. до 24.00 час на 29.07.2016 г. се забранява влизането на превозни средства в двете посоки по южното пътно платно на бул. „Владимир Вазов" между ул. „549" и ул. „Поп Груйо". Движението ще се извършва двупосочно в северното пътно платно на булеварда в същия участък.

От 04.30 часа на 07.06.2016 г. до 24.00 часа на 29.07.2016 г. се извършва пренасочване на автобусни линии №№ 78 и 100 тролейбусна линия № 1 от ул. „549" в северното пътно платно на бул. „Владимир Вазов" до ул. „Поп Груйо", съгласно въведената временна организация на движение;

- тролейбусите от линия № 1 в посока ул. „Поп Груйо" ще се движат с изключени токовзематели, на дизелови двигатели, като спазват временната организация на движение.

Временно се изместват спирките:
- спирка с код 1615 „Стадион Георги Аспарухов" се измества назад непосредствено преди кръстовището с ул. „549".
- спирка с код 1753 „ул. Витиня" се измества в северното платно срещу съществуващото си положение в зелената площ.
Закрива се спирка с код 2125 „ж.к. Левски - В".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай