Войводи плашат с жива верига новия губернатор в Пиринско

БСП с декларация срещу назначението на Муса Палев

Войводи плашат с жива верига новия губернатор в Пиринско | StandartNews.com

Благоевград. Новият областен управител на Благоевградска област Муса Палев от ДПС ще бъде посрещнат с жива верига пред сградата на администрацията. Това обяви в петък зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

"Ще блокираме областната администрация и няма да допуснем човек от ДПС да представлява държавата в Пиринска Македония. Това назначение е скандално и безотговорно. Точно на 100-годишнината от Освобождението на Пиринска Македония от турско робство да бъде назначен на този държавен пост представител на ДПС е цинизъм и обида към борческото минало на този край", допълни войводата. Според ВМРО на блокадата се очаква да дойдат стотици граждани родолюбци, които били против "овладяването на държавния връх от небългарската и противоконституционна партия каквато е ДПС".

Новият губернатор Муса Палев бе народен представител в последните два парламента. Очаква се в понеделник той да влезе в кабинета си, ако дотогава получи заповед за назначение. "Съзнавам отговорността, която поемам. Ще дам всичко от себе си за развитието на региона. Известно е, че съм диалогичен човек и ще бъда партньор на всички институции и местната власт, назависимо от коя политическа сила е", коментира Палев.

В местната организация на БСП са шокирани от назначението. "Не съм очаквал това, смятам, че е груба политическа грешка. Ще коментираме ситуацията и ще изразим становище", каза депутатът от БСП и областен лидер Емил Костадинов. Областният съвет на БСП се събра на заседание и се очаква да излезе с позиция. От средите на партията вече се чуват гласове за масово късане на партийни книжки заради назначението на човек от ДПС за губернатор.

В същото време общинската организация на БСП - Благоевград е въмутена и категорично не приема оповестеното решение на Мивистерския съвет от 13 юни 2013 година за назначаване на областен управител на Благоевград.

Контактната група на НС на БСП грубо погазва решението на Областната и общинска организации и демократичните принципи на партията за назначаването на Юлиян Гошев за губернатор. Това е сериозен удар върху авторитета на нашата организация, подкопава доверието на хилядите наши членове и симпатизанти които застанаха зад нашата кауза на парламентарните избори от 12 май 2013 година, се казва в нарочна декларация на червените, разпространена в петък до медиите. Тя е изпратена и до лидера на БСП Сергей Станишев. Документът отразява гневното настроение на членовете на нашата партия, други политически субекти и граждански организации и движения, на гражданството на Благоевград. Само онези, който нямат представа за политическата обстановка в Благоевградска област могат да си позволят това политичеко безумие. „Призоваваме НС на БСП незабавно да коригира своето решение, и вие лично да предложите за утвърждаване от Министерския съвет на нашата кандидатура", обръщат се към Станишев благоевградските социалисти. Обществената обстановка и тревожна, нагласите са за протести и гражданско неподчинение, което ще рефлектира върху авторитета на Българската социалистическа партия, предупреждават те.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай