Водоснабдяват Млечино за 180 хил. лв.

Водоснабдяват Млечино за 180 хил. лв. | StandartNews.com

Кърджали. Проектът за водоснабдяване на едно от големите ардински села Млечино е за изграждане, реконструкция и рехабилитация на водоснабдителни мрежи и съоръжения. Водоснабдяването ще се извърши от съществуващ резервоар в Туристическия комплекс „Белите брези". По този начин ще се разреши проблема с безводието.

Одобрената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 178 993 лв. от програма за развитие на селските райони за периода 2007-2013 година, подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

В Млечино външните водопроводи и вътрешната водопроводна мрежа са изградени от азбестоциментни тръби в началото на 60-те години на миналия век. Особено през летния сезон местните водоизточници значително намаляват дебита си, което води до режим, при който жителите имат вода през два дни.

За водоснабдяването на Млечино община Ардино работи повече от 5 години. След Млечино усилията на ще бъдат насочени към осигуряването на питейна вода за района на селата Горно и Долно Прахово и Башево.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай