Вината на Тракия обраха наградите на Августиада

Вината на Тракия обраха наградите на Августиада | StandartNews.com

Стара Загора. Купажно червено вино „Парадайз" на старозагорската компания BETTETHALF /букв. По-добрата половина/ спечели първа награда на тазгодишния фестивал на виното и културното наследство „Августиада". Втората и третата награда си поделиха винарско имение „Анжелус" – с. Баня, Новозагорско и винарската изба „Балар" от ямболското с. Скалица. И трите наградени вина са от региона на слънчева Тракия, отбелязаха със задоволство домакините.

И в третото издание на фестивала най-добрите вина бяха определени с гласуване от посетителите на виненото изложение – няколко хиляди през двата дни. Според Олег Стоилов, шеф на старозагорската търговско-промишлена палата, основен инициатор и организатор на празника, заралии и немалкото гости на града, са номинирали за отличия общо 25 марки вина. Друг много добър показател за качеството на българските вина е фактът, че първите пет от номинираните са били разделени буквално от няколко гласа.

Над 35 водещи винопроизводители от България и Турция и вносители на вина от Македония и Франция участваха в третото издание на Фестивала на виното и културното наследство Августиада. Преди самото изложение всички изби имаха 20-дневен шопинг-тур в един от търговските центрове в Града на липите. За пръв път специално за феста са пристигнали туристически групи от Швеция, Румъния и Турция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай