14:35 ч.

14.09.15

1 мин.

718

0

0

Въртят безплатен филм на ромите в „Максуда” за правилата в общината

от Кръстина Маринова |

Въртят безплатен филм на ромите в „Максуда” за правилата в общината

Заснет е 50-минутен филм , който ще бъде завъртян на открито в ромските махали във Варна- в район „ Владислав Варненчик", Максуда" , „Аспарухово" и в село Каменар.Целта е обучителна , като зрителите могат да видят как се вкарват предложения в постоянните комисии на местния парламент, неговите заседания и как се изпълнява държавната политика на местно и регионално ниво.


Ромите ще чуят и видят на видео секретаря на община Варна, заместник областен управител, общински съветник и чиновници от общинската администрация. Лентата е по проекта"Създаване на устойчив механизъм за участие на младите хора в процеса на вземане на решения на местно и регионално ниво" По него младежките неправителствени организации ще получат пък безплатен наръчник като темата е „Изграждане на комуникационна стратегия в помощ на младежките НПО". Помагалото, съдържащо 52 страници, вече е на разположение на организациите и тиражът му е 500 бройки.


Проектът е насочен към младите хора във Варна – на възраст от 15 до 29 години. Община Варна е единствената в България, в чийто правилник за работата на Общинския съвет е залегнало – в чл. 47, ал.4, че младежи могат да бъдат делегати и да участват с право на съвещателен глас в решенията на комисиите. Общият брой на преките участници е 45 души, а косвените ползватели на резултата от проекта ще са 800 роми.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент