Ултрамодерен скенер в Димитровград обслужва по 20 души на ден

Ултрамодерен скенер в Димитровград обслужва по 20 души на ден | StandartNews.com

Димитровградската МБАЛ „Света Екатерина" се оборудва с ултрамодерен скенер. Компютърният томограф „Siemens" беше официално открит за работа от кмета на Димитровград Иво Димов, управителя на клиниката д-р Матей Матеев и завеждащият „Рентгеново отделение" д-р Вълчо Митрушев.

Томографът струва е близо четвърт милион, а средствата за закупуването му са заделени от общинския бюджет.

За инсталацията на модерния апарат е пригодено и специално помещение в болницата,в чиято реконструкция са вложени 35 000 лева.

По време на откриването кметът Иво Димов съобщи, че общината разработва проект по трансгранично сътрудничество за купуването на допълнителна специализирана медицинска апаратура за клиниката. Целта на техническото окомплектоване е "Рентгеново отделение" да покрие всички изисквания за финансово обезпечаване на дейностите от страна на НЗОК.

Чрез новата придобивка димитровградчани ще получат достъп до качествена съвременна диагностика. От клиниката смятат, че заради близостта с областния град Хасково, ще има и пациенти, които ще идват за преглед в Димитровград от там, заради по-големия капацитет на скенера в „Света Екатерина".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай