Ценко Чоков на разпит за палеж

Ценко Чоков на разпит за палеж | StandartNews.com

Ценко Чоков, прочутият кмет на врачанското село Галиче, е привикан в полицията в Бяла Слатина, съобщи tribali.info. Той се е явил доброволно в районното заради палежа на двата автомобила нощес в селото. На Чоков вече са направени натривки на ръцете и се чакат резултатите от експертизата, за да се прецени дали да бъде задържан. По случая вече има образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Тази нощ около 2 часа на тел. 112 е получен сигнал за горящи автомобили - „Опел Вектра" и „Мицубиши Паджеро", собственост на Веселин Тушинов от Галиче. Освен колите пожарникарите гасили и стопанска постройка, която се запалила покрай колите. Категорично става дума за умишлен палеж. Пред полицаите собственикът на автомобилите заявил, че е видял между тях кмета на Галиче Ценко Чоков, като дори е посочил неговото име в подадената в районното жалба.

Това е вторият пожар на имущество на Веселин Тушинов в Галиче. В началото на октомври миналата година неизвестен запали неговото заведение „Бара на Гунди" и още тогава той подозираше Ценко Чоков като поръчител на атаката срещу него. Тушинов работи в изнесения офис на НОИ в Бяла Слатина и е симпатизант на Николай Бареков. Той подозира, че именно заради залепени плакати на „България без цензура" и своите политически пристрастия са ядовете му с кмета на селото Ценко Чоков.

Преди броени дни синът на Ценко Чоков - Мартин, получи присъда от 10 месеца лишаване от свобода. Делото беше за побой. На първа инстанция младежът беше оправдан, но окръжният съд във Враца отмени постановеното и му даде 10 месеца затвор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай