Стотици на опашка за държавни служители

Стотици на опашка за държавни служители | StandartNews.com

Велико Търново. Стотици чакаха на опашка за да открият подходящото за тях работно място на организираната от Бюрото по труда борса в Гранд хотел Велико Търново.

300 работни места в различни браншове, включително и в местната власт предложиха работодателите в старата столица. "30 процента от тях са за хора с висше образование. Около 64-65 процента са за завършили средно и средно специално образование, т.е. имащи професионална квалификация, а останалите са за хора без квалификация", каза Обрешко Нечев – директор на Бюрото по труда в града.

На първата трудова борса почти всички 360 работни места след това са били заети.

Работодателите сега търсеха шивачки, шофьори, работници за сферата на хотелиерството и ресторантьорството. Преди старта на новата учебна година директорите искат учители по английски, математика и информатика, български език и литература, възпитатели, преподаватели по физическо възпитание, включително за дисциплините футбол и конна езда. Търсят се работници и в машиностроенето, сладкари и дори радиотелеграфисти, водолаз, разузнавач, шофьори и други специалности от Областния военен отдел.

Млади хора имаха шанс да започнат работа като експерти по националната програма "Старт на кариерата". По нея работа специалисти могат да започнат в Областната администрация или друга държавна структура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай