Спортна площадка радва хлапетата в с. Полена

Спортна площадка радва хлапетата в с. Полена | StandartNews.com

Деца в симитлийското село Полена прерязаха трикольорната лента на новата си спортна площадка. Съоръжението бе открито официално с водосвет и лисване на менче с вода. Отец Бисер поръси за здраве всички присъстващи. Хлапетата изнесоха празнична програма, а малките футболисти не пропуснаха да изпробват терена, като изиграха първия си мач.

На откриването присъстваха кметът на община Симитли Апостол Апостолов и десетки жители на населеното място. Новата придобивка е до стадиона в селището. Инвестицията за подобряване условията за спорт на децата и младежите е на Министерство на младежта и спорта. Общината осигури терен и отстъпи правото на строеж. Изграждането на спортна площадка с изкуствено покритие се реализира по Програма „Изграждане на многофункционални спортни центрове в общините през 2014 г.". Веднага след въвеждане в експлоатация теренът ще бъде дарен на община Симитли.

„Дълго време търсихме парцел, който да закупим и да отговаря на изискванията за инвестицията, както и да е съобразена с цялостното планиране в село Полена. Преди година общината закупи един декар точно до стадиона в селото за изграждането на спортна площадка за най-малките", заяви кметът Апостол Апостолов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай