Ром абитуриент взе 500 бона от лотария (ОБЗОР)

Ром абитуриент взе  500 бона от лотария (ОБЗОР) | StandartNews.com

Лотариен билет ощастливи с половин милион абитуриент от ромския квартал "Изток" в Кюстендил. Късметлията Валентин Сашев още учи в местната селскостопанска гимназия, но в свободното време и поработва.

Слухът за голямата печалба бързо се разнесе в махалата. Без капка завист за късмета на момчето хората коментираха, че печелившият билет от "Златните пирамиди" се е паднал на Вальо, но не изключваха и друг да е "изтъркал" голямата печалба. "Знаем, че баща му има малък бизнес, а момчето има по-малка сестра, но не сме сигурни дали той е късметлията", казаха хора от махалата и очакваха който е спечелил да почерпи.

Оказа се, че печалбата е колективна. Късметлийският билет наистина е на Вальо, но заслуга за него има и приятелят му Марио Стойчев. Как ги споходила голямата печалба, те разказаха първо за вестник "Струма". Откакто имал шофьорска книжка, Вальо разкарвал хляб по магазините. Така той замествал баща си, който отишъл на гурбет в Англия. Компания му правел приятелят му Марио. В щастливия ден двамата си свършили работата и седнали да закусят в местното заведение, познато като "Рибката". Марио поискал 50 стотинки, защото не му стигали да си купи билет от лотарията. Вальо не си падал по тези игри, а приятелят му давал за билети всичко, което изкара. Затова момчето му отказало стотинките и поканило приятеля си да пият кафе у тях при майка му. Двамата се прибрали в дома на Вальо и, пили кафе. Марио все пак измолил благосклонност и получил 6 лева да купи по един билет и за двамата. Скоро се върнал, изтъркал своя билет, но печалба нямало. Вальо оставил настрана своя, защото трябвало да направи услуга на съседи с колата и тръгнал за Бобов дол, без да си провери късмета.

Печалбата от половин милион разкрила по-малката му сестра. 17-годишната Сашка изтъркала билетчето и като видяла сумата, веднага му звъннала по телефона. "Първо помислих, че се шегува с мен, след това обаче ми стана лошо, разтреперих се. Не знам как съм се върнал от Бобов дол, все едно бях изпил 10 литра ракия", признава щастливецът.
Два дни след това не казвали на никого за голямата печалба. "Първо и аз не можах да повярвам, след това трябваше да помислим", споделя 18-годишният младеж. Едва след като се обадили на телефона, изписан на гърба на билета и оттам им потвърдили, че той наистина печели, двете момчета и Сашка се похвалили на майка си и на баща си.

Вальо признава, че спечелените пари са и на Марио, защото той е изтеглил късметлийския билет. Неговата майка била в чужбина, нямало го и баща му и затова той бил като трето дете в семейството на приятеля си. Първото нещо, което ще купя от тези пари, е жилище, кола и шофьорски курс за приятеля ми Марио, казва Валентин. Но, освен че си открил банкова сметка, иначе животът му не се е променил изобщо и той и семейството му се надяват това да е все така.

Вальо иска баща му да се прибере от Англия и да престане да работи. Готви се за абитуриентската си вечер, а догодина абитуриентка ще е и сестра му. Смята, че образованието е важно, но говори и за бизнеса на семейството. В село Лиляч фамилията отглежда череши, а се готви да открие и ресторант в сграда, която сега се ремонтира. В махалата припомнят поговорката, че пари при пари ходят. Вальо казва, че от спечелените пари ще задели и за трите църкви в ромската махала, тъй като момчето смята, че те трябва да "работят" за добруването на хората в махалата. Така пък се потвърждава поговорката, че Господ помага на чистите по сърце.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай