Ратай пали кметска кравеферма

Ратай пали кметска кравеферма | StandartNews.com

42-годишен работник драснал клечката на кравефермата на кмета в село Червенаково, община Твърдица. Три месеца по-късно Николай е разкрит след като е бил предаден от жената, с която живее. Ратаят бе докаран в Сливен, където срещу него се води досъдебно производство.

Щетите за собственика на кравефермата са около 57 000 лева, съобщиха от полицията. През нощта срещу 3 януари ратаят драснал клечката на кравефермата, където имало животни. Огънят е унищожил 470 кв.метра покрив, 1700 бали с люцерна, вана за охлаждане на мляко, фуражомелка, доилни апарати, легла, 9 крави и друго имущество, казаха от полицията.

"Стандарт" научи, че Николай признал всичко пред дознател. Той споделил, че запалил кравефермата, защото кметът на Червенаково Димитър Д. не му платил за работата, която вършел. След палежа Николай и любовницата му заживели в село Бинкос, където се крили в чужда къща и дори не палели лампи, за да не бъдат хванати. В крайна сметка обаче кметът намерил жената, с която живее Николай, и тя издала своя любовник. Междувременно ратаят пък попаднал в затвора заради неплатени издръжки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай