Проверяват автобусната линия Тетевен – Ловеч

Проверяват автобусната линия Тетевен – Ловеч | StandartNews.com

Ловеч. Транспортната фирма, изпълняваща линията Тетевен – Ловеч – Тетевен, не спазва маршрутното си разписание. Затова са алармирали граждани в своите жалби до институциите, сред които и Областна администрация – Ловеч, заяви заместник-областният управител Цецка Димитрова. По думите й, освен устни оплаквания, до нея са стигнали и две жалби от граждани от Тетевен и Ловеч за неспазване на разписанието на линиите, които обслужва ЕТ „Букет", с управител Атанас Любенов.

Фирмата има договор от юли 2011 г. с община Ловеч за линията Ловеч – Тетевен – Ловеч. От същия период е в сила и договор с община Тетевен за линията Тетевен – Галата – Тетевен. И двата договора са с петгодишен срок. В тях са заложени санкции при неспазване на клаузите, но до момента такива не са наложени.

Жалбите са и за двете линии, като освен неспазване на разписанието в тях е посочено, че пътниците не получават билети.
Димитрова съобщи, че на среща с представители на двете общини, офиса на НАП – Ловеч, и Регионална дирекция „Автомобилна администрация" е станало ясно, че на фирмата от ДАИ са издадени три акта за неспазено разписание, а от приходната агенция са започнали цялостна проверка.

Предстоят съвместни проверки на всички институции и ако нарушенията продължават, договорите с фирмата ще бъдат преустановени. В противен случай от областната администрация ще уведомят за случая Министерството на финансите и Министерството на транспорта, допълни Димитрова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай