Продават вила на Тато при Кюстендил

Продават вила на Тато при Кюстендил | StandartNews.com

Община Кюстендил ще се освободи от бившата резиденция на Тодор Живков "Ючбунар" в полите на Осоговската планина. Със съгласието на съветниците тя ще се продава на таен търг, а определената първоначална цена е 181 200 лв. без ДДС.

Имотът е четири декара и половина площ в землището на с. Богослов, а луксозната сграда е на два етажа с 601 кв.м застроена площ.

Резиденцията е построена през 1977 г., но самият Тодор Живков никога не бил идвал там. За сметка на това дъщеря му Людмила Живкова отсядала във вилата няколко пъти. Заради подчертаната си слабост към Кюстендил тя често идвала в града и под нейно давление е направена програма за културното развитие на региона до 2005 г. Като виц в града се разказва, че когато при заснемането на тв продукцията "Черешката на тортата" във вилата попаднал нейният син Тодор Славков и възкликнал в характерния си стил "Аз съм си вкъщи." Преди две години "Д2" използва вилата за творческа база, а създаденият там албум е "Черешово дърво" заради гостоприемството на домакините от Кюстендил.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай