Правят биопазар в Русе

Правят биопазар в Русе | StandartNews.com

Русе. Фермерски пазар с биопродукти ще правят в Русе. Идеята е да се провежда в събота на централния кооперативен пазар, където този уикенд се състоя първият празник на плодородието в дунавския град. "Желанието ни е есенният празник да се превърне в традиционен, а със здравословните продукти, които се предлагат, русенци да си гарантират добро здраве през настъпващата зима", коментира управителят на "Общински пазари" в Русе Кунчо Кунчев.

Събитието събра множество русенци, които можеха не само да напазаруват, но и да усетят завладяващата енергия на българските песни и танци. По време на празника бяха прогонени злите сили с обредния обичай "Джамал" - единствен по рода си в България, изпълняван от група за народни обичаи от русенското село Кошов. За настроението на най-малките се погрижиха аниматори от клуб "Веселяци", които бяха преобразени като вкусни плодове. Малки художници пък рисуваха керамични фигурки, правиха апликации с есенни природни дарове и се състезаваха кой ще спретне най-богата есенна салата и най-модерна баница.

На русенския пазар производителите предложиха на клиентите си висококачествени биоразнообразни продукти. На препълнените тараби можеше да се намери мед, вина и сокове от арония, биволско мляко и сирене, пълнозърнести и многозърнести веган сладкиши и хлебни произведения, зехтин с билки и още много други продукти за здравето на тялото и духа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай