Полицай на всеки ъгъл в Слънчев бряг

Полицай на всеки ъгъл в Слънчев бряг  | StandartNews.com

Трети ден данъчни и униформени тарашат курорта, 150 лимузини проверени

Трети ден полиция и данъчни тарашат Слънчев бряг. Целият курорт е обърнат с хастара навън. Проверките текат денонощно и спират за малко едва призори, когато нощните барове затварят, а дневните все още не са отворили. Курортът ври и кипи от полиция. На всяка улица и алея има униформени. Операция "луксозни лимузини" също тече с пълна лиса. Патрули спират масово всяко по-скъпо возило, но и по-очуканите не са застраховани от стоппалката.

Кръчмари и продавачи се жалват от непрестанните проверки, които са ги заклещили като в менгеме. Никой не смее да продаде дори плажна топка без касова бележка. Кога ще свършат проверките и кой район ще се проверява точно днес са най-обсъжданите теми в курорта.

На пръв поглед в Слънчев бряг всичко изглежда спокойно и само жълтите ленти, опасали печално известния ресторант "4 you" напомнят за кървавата престрелка, разиграла се в нощта на 8 юни. Заведението стои запечатано във вида, в който е било в злополучната вечер. Част от масите и столовете са натрошени, по масите още стоят халби с недопита бира, която вече е вкиснала. Униформени полицаи пазят заведението и не дават никой да припари до него.

Данъчни и ченгета проверяват наред и не подбират - от сергиите за сладолед на плажа до лъскавите хотели и барове. Само снощи

са проверени десетки кръчми и три от най-знаковите дискотеки

- "Планета", "Айсберг" и "Оксиджън",
чийто собственик е Божидар Кузманов-Кравата, чиято охрана стреля по Митьо Очите. Самият той не се е мяркал в курорта от нощта на престрелката. В дискотечния бар е оставил управител, който да ръководи бизнеса. Проверките в баровете са приключили с няколко глоби за нарушения като липса на пожарогасители, нередовен касов апарат и блокиран авариен изход.

От началото на проверките до момента са проверени 150 луксозни автомобила, 550 лица, 28 обекта, иззети са и 170 литра алкохол без бандерол.

Полицейската акция и масираното присъствие на униформени определено респектира местния ъндърграунд и поне към момента ситуацията изглежда овладяна.

В кримисредите не се вълнуват толкова от проверките на НАП, колкото от състоянието на Митьо Очите. Хората му не спират да търсят информация и връзки с реанимацията. Вестта от събота, че тежкият кръвоизлив е овладян, е вдъхнала голяма надежда на роднините и аверите му, че ще се пребори за живота си. Лекарите обаче са пестеливи. Те отказват категорично официална информация и доста предпазливо повтарят, че състоянието му продължава да бъде критично. Вчера

хората на Митьо буквално изпаднаха в екстаз

след като бе пуснат слух, че шефът им е дошъл в съзнание. Радостта им обаче беше кратка, защото се оказа, че "новината" не отговаря на истината. Състоянието на Димитър Желязков остава изключително тежко и критично, той продължава да бъде с пряка опасност за живота, каза достоверен източник, запознат със случая. Реаниматорите продължават да го държат в изкуствена кома, тъй като огнестрелните рани са тежки и много опасни. Лекарите все още не бързат да се радват, че са успели да спрат тежкия кръвоизлив, защото има сериозна опасност от инфекции.

Докато чакаха поредни вести за състоянието на Очите, неговите гардове погребаха колегата си Александър Алексиев. Яките момчета се събраха в траурния парк в Бургас, за да изпратят Сашо в последния му път. Сред опечалените бе и дъщерята на Очите Станислава.

Траурната церемония премина под засилена полицейска охрана, за да се гарантира редът и да се предотврати всяка опасност от ексцесии.

Проверяват за чадър над Митьо

Назначена е проверка, която да установи дали някой в полицейските управления в Несебър и Поморие, както и областната дирекция на полицията в Бургас, е покровителствал бандите на Димитър Желязков и Божидар Георгиев, съобщи пред бТВ зам. вътрешният министър Цвятко Георгиев. Ако се установи, че са имали чадър - ръководителите ще си понесат отговорността, закани се Георгиев.

Той отрече в МВР да е получавана предварителна информация, че "две групи от криминалния контингент ще уреждат нещата си по този начин".

Георгиев обеща много бързо да се осигури спокойствие по курортите, за да няма напрежение в разгара на сезона. Това ще се случи с много строг контрол и редовни проверки на оперативно интересните лица по Черноморието, поясни Георгиев.
"Бургас се развива много бързо, има много икономически интереси, но не е мутренски град", смята зам.-министърът. Той уточни, че ГДБОП в момента наблюдава над 400 организирани престъпни групи и зачестилите арести в последния месец са резултат от добрата работа на разследващите органи.

Изпратили чук по
пощата на журналист

Кореспонденти на най-големите родни медии в Бургас масово са заплашвани по телефона да внимават какво пишат за стрелбата по Митьо Очите. Това разкри пред БНТ журналистът Анна Заркова. Тя даде за пример кореспондента на "Труд" в Бургас Мария Кехайова. След като започнала да отразява стрелбата по Митьо Очите, получила обаждане по телефона да внимава какво пише по темата. И на следващия ден намерила в пощата си чук. "Това е повече от предупреждение. Кажете аз какво да кажа на тази жена и как да я успокоя?! И ако мислите, че я посъветвах да подаде жалба, лъжете се. Защото тя е обикновен човек, а не като тези хубавци, които си гласуваха закона за охраната", коментира Заркова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай