Подготвят Фестивал на знанията в Конево

Подготвят Фестивал на знанията в Конево | StandartNews.com

Ученици, учители и родители подготвят Фестивал на знанията в кърджалийското село Конево. Проявата ще се състои веднага след пролетната ваканция. Идеята е възпитаниците на ОУ "Гео Милев"да демонстрират наученото в продължение на шест месеца по проект „Ръка за ръка в подготовка за бъдещето" към Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства към МОН (ЦОИДУЕМ).

„От началото на учебната година в седем извънкласни форми учители и ученици преоткриха своето училище. Децата успешно усвояваха знанията по български език и математика и се готвиха за националното външно оценяване. Проучиха историята на селото и школото, обичаите и традициите в Източните Родопи. Бяха в плен на кукления театър, приложното изкуство и спорта. Участваха в благотворителни базари и акции на приятелите на БЧК, празници на Земята и водата, изложби, конкурси, спортни състезания", разказа ръководителката на проекта Елена Топалова.

Активни партньори на учениците са техните родители, РЗИ и Драматичен театър"Димитър Димов"- Кърджали. Последната инициатива на децата от Конево бе екскурзия в Архитектурно - етнографски комплекс „Етър"–Габрово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай