Пернишката губернаторка награди успели ученици

Пернишката губернаторка награди успели ученици | StandartNews.com

Над 30 ученици от област Перник, завоювали отличия и призови места в национални и международни състезания, конкурси и олимпиади отличи областният управител на Перник Ирена Соколова. В навечерието на празника на българската просвета и култура на специално тържество пернишката губернаторка връчи плакети и почетни грамоти на децата и младежите, донесли с успехите си през тази година слава за региона.

Сред наградените, с по девет медала на вратлета, бяха третокласниците от ОУ «Св. Йоан Рилски» Деница Милетиева и Николай Красимиров, чието най-голямо постижение са съответно първо и второ място в Международния турнир "Математика без граници". Плакет и грамота имаше и за Деян Маджарски от 12 клас в пернишката езикова гимназия, спечелил първо място на международна олимпиада по философия и лауреат на ноционалните олимпиади по философия и литература, както и за седмокласникът Веселин Манчев от Земен, завоювал първо място в национална олимпиада по история и цивилизация.

Класиралите се на трето място в националния турнир по ръгби ученици от VI СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Перник в отговор на получените отличия връчиха на областния управител купата и един от медалите си. За отличените като подърък ще бъде и пътуване до Рилския манастир, където лично игуменът Адрианополски епископ Евлогий ще отслужи специален молебен за бъдещите им успехи. Подаръци на най-добрите сред добрите ученици в Пернишко поднесоха и заместник кметовете по образование на общините, от които са децата .

„Бъдете хора, които давате, така както го правите и в момента. Имайте самочувствие на хора, които работят, а не на по-добри от другите, защото хората са еднакви. Даването е присъщо на богатия човек. Добри резултати се постигат само с труд.. Не очаквайте успеха да дойде сам. Успехите не са индивидуален акт, те се дължат на работата на много хора. Затова бъдете благодарни на хората до вас." , пожела на отличените областният управител Ирена Соколова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай