Отново пръскат срещу кърлежи в Благоевград

Отново пръскат срещу кърлежи в Благоевград | StandartNews.com

Община Благоевград организира второ пръскане срещу кърлежите. Целта е да се ограничи разпространението на инфекциозни заболявания. Зелените площи бяха третирани за първи път през месец юни. Този път те ще бъдат пръскани и с препарати срещу влечуги. При благоприятни метеорологични условия до 6 юли по график ще се извърши второто третиране на 547 декара тревни площи. При неподходящо време пръскането ще се отложи.

Третирането се прави в нощните и ранни часове на денонощието – от 05:00 до 08:00 часа и след 21:00 часа с препарата "Микрозин", който е биоразградим, фоторазградим и без остатъчно действие, с карантинен срок до 24 часа.

От общината призоваха жителите да не пускат деца на детските площадки и да не влизат в тревните площи поне едно денонощие след пръскането. Във всеки обработен терен и обект се поставят указателни табели, потвърждаващи третирането с фиксирана дата, час на извършване и карантинен период. За предстоящото мероприятие общинска администрация е уведомила и директорите на учебните и детските заведения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай