Отмениха частичното бедствено положение в Доспат

Отмениха частичното бедствено положение в Доспат | StandartNews.com

Смолян. Частичното бедствено положение в община Доспат вече е отменено. Това заяви кметът на общината Антим Пържанов пред "Фокус".

В селата Барутин и Змеица бяха наводнени къщи в следствие на обилните валежи. Те вече са отводнени и изчистени. Нивото на реката спада.

По пътя Доспат – Батак, на четири километра от Доспат, половината от пътното платно е откъснато в разстояние на 30 метра, продължават да текат води и създава опасност за движението. Утре комисия от „Пътна инфраструктура" трябва да направи оглед на участъка.

По това направление е въведена забрана за движение на товарни автомобили, като на мястото дежурят пътни полицаи и не допускат товарни автомобили да преминават през него. Кметът подчерта, че там, където са били предприети мерки, са нямали проблеми.

„В Змеица половината от реката, която минава през селото, е изчистена и там е нямало проблеми, но за другата част, за която имат внесен проект в Комисията по бедствия и аварии за около 200 хиляди лева, но няма още финансиране, сега непременно трябва да изчистим и този участък, защото от там идват всички проблеми. Коритото е затлачено, отпадъци много се изхвърлят, храстите сме ги изчистили, но с техника не сме правили почистване на коритото и дори да не ни отпуснат средства трябва да започнем да чистим и да чакаме след това да ни платят", каза още Пържанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай