Общински съветници в Перник дължат хиляди за местни данъци

Общински съветници в Перник дължат хиляди за местни данъци | StandartNews.com

Общински съветници в Перник са натрупали задължения за местни данъци. Общо около 60 000 лева не са платили на дирекция "Местни приходи и такси" хора, които получават и заплати в общината, съобщи кметът Вяра Церовска.

Коментарът за данъчните задължения на някои от съветниците Церовска направи на извънредна сесия, на която бе приет План за финансово оздравяване на общината. Една от предложените мерки е намаляване на месечните възнаграждения съветниците, които водят в страната по заплати от над 1000 лева. Те се съгласиха това да стане едва с 2% на всеки 6 месеца през следващите три години. От опозицията определиха плана като „мързелив" заради утвърдените увеличения на местни данъци и такси и не го подкрепиха с аргумента, че се увеличава тежестта за гражданите, но кметът поясни, че не е така, а само се увеличава събираемостта на налозите. 57% от несъбраните вземания на община Перник се дължат от физически лица - 7 563 451 лв.

Бизнесът дължи 5 637 572 лв. Неплатените задължения към бюджета на община Перник се формират най-вече от такса "Битови отпадъци", данъците върху превозни средства и недвижими имоти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай