Номинираха отцепник за депутат от ДПС

Номинираха отцепник за депутат от ДПС | StandartNews.com

Разград. Лидерът на НДПС Гюнер Тахир е номиниран за депутат и е вписан в кандидатската листа на бившата му партия ДПС. Предложението е направено от негови земляци от родния му Самуил по време на заседание на местната структура. Тахир е един от седемте предложени и фигурира в списъка с предпочитания на самуилските активисти заедно с лидера на ДПС Лютви Местан, бившият социален министър доктор Хасан Адемов, дългогодишния депутат доктор Нигяр Сахлим и още трима местни функционери.

Още не е ясно как бившите съпартийци на отцепника ще приемат предложението. В началото на 1997 година Тахир напусна ДПС, подлагайки Ахмед Доган на унищожителна критика. Той основа нова партия със сходна абревиатура и като коалиционен партньор на СДС стана депутат в 38-то НС. По това време негови поддръжници получиха от правителството на Иван Костов ключови позиции в администрацията.

Настоящият лидер на ДПС в Разград Ахмед Ахмедов вече заяви, че възприема спорната номинация като противоречаща на правилата. Тахир е лидер на дясна партия, а ДПС е политическа организация с либерална идеология, обясни Ахмедов. Дали името на отцепника ще влезе в окончателния списък с предложения, който разградската структура ще изпрати в партийната централа в София, ще стане ясно следващата седмица, когато ще заседава областното ръководство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай