Наградиха талантливи фотографи

Наградиха талантливи фотографи | StandartNews.com

Благоевградски фотографи отличиха участници в конкурса "Благоевград през погледа на младия фотограф", който се проведе през месец юни и е част от Националния фестивал „Месец на фотографията". Те бяха наградени на специална церемония, която се състоя във фоайето на общината. Конкурсът се провежда за трета поредна година и е под патронажа на кмета Атанас Камбитов.

Участниците тази година бяха над 80, а журито разгледа над 400 фотографии, като част от тях не са от Благоевград, но са представили своя поглед към града. Конкурсът се проведе в две категории - за „Черно-бяла" и „Цветна фотография". Първа награда в категория „Цветна фотография" бе присъдена на Юлия Грозданова, второто място е за Владимир Василев, а третото за Криста Механджийска. В раздел „Черно-бяла фотография" на първо място пък бе награден Атанас Махлелиев, втора награда получи Атанас Багашева трета - Александър Василев.

Специалната награда на Сдружението на благоевградските фотографи отиде при Халдун Уанли. Фотографиите са изложени на партерния етаж на кметството и ще могат да се видят до края на месец юли. Конкурсът има за цел да насърчи фотографското търсене и популяризиране на това изкуство сред младите хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай