Компютър показва мръсните места

Компютър показва мръсните места | StandartNews.com

Велико Търново. Специален софтуер, който позволява всички граждани да обозначат на интерактивна карта местата, които ще бъдат почистени в кампанията „Да почистим България за един ден" на 20 април, ще бъде изработен по идея на кмета на Велико Търново Даниел Панов. Отбелязването ще става в сайта на общината.

На електронната страницата всеки гражданин ще може да маркира замърсено място, което е открил. Картата ще бъде активна и след приключване на кампанията, като Общината периодично ще извършва почиствания по маркираните позиции, като изчистените територии ще бъдат обозначавани.

Община Велико Търново организира два пункта за раздаване на чували и ръкавици, както и за приемане на отпадъци от излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Пунктовете се намират пред сградата на Общината и на паркинга пред МОЛ - Велико Търново. Събраните отпадъци в рамките на населените места могат да се оставят до контейнерите, а за извън населените места общината ще организира извозването. За целта е необходимо да се обадите на тел. 062/ 619-502, 619-552 - Отдел „Околна среда", и да съобщите мястото на оставяне на отпадъците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай