Искат финансова корекция за депото на Добрич

Искат финансова корекция за депото на Добрич | StandartNews.com

С писмо община град Добрич е уведомена от Министерството на околната среда и водите, че агенцията Одит на средствата от Европейски съюз препоръчва на Управляващия орган на програмата "Околна среда" да бъдат наложени две финансови корекции от по 25 на сто на община град Добрич по проекта за регионално дето. Това съобщи кметът на Добрич Йордан Йорданов (на снимката). Той уточни, че едната корекция е в частта за строително-монтажни работи на депото, като поводът за исканото наказание е кратките срокове в обществената поръчка, а другата санкция е за надзора по изпълнение на проекта.

"В частта за СРМ стойността на корекцията е 3.9 млн. лв., а за надзора - 180 хил. лв. Предстои ми тази седмица среща с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, за да изясним ситуацията. Разговарях и с областния управител Детелина Николова - тя е запозната. В момента трябва да сме единни и да работим съвместно за решаване на проблема, защото ни предстоят големи проекти и това би ни поставило червен флаг. Надявам се, да се отмени корекцията, а ако все пак се издаде акт на общината, то сме готови да го обжалваме" - каза още Йорданов.

Той сподели още, че на 16 февруари предстои и Общо събрание на сдружението, което бе сформирано от 8-те добрички общини и шуменската Никола Козлево. Тепърва предстои да се изясни ако се наложи санкция дали тя ще е само за община град Добрич, която бе водеща в сдружението по изграждането на регионалната система за твърди битови отпадъци, или ще касае и други общини - членове на сдружението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай