„Гора на талантите" засаждат в Разград

„Гора на талантите" засаждат в Разград | StandartNews.com

Акцията е организирана от Ордена на тамплиерите с участието на деца от школите по изкуства в града

2 декара нова гора ще бъде засадена в района на градския парк в Разград в седмиците преди Цветница и Великден. Акцията се организира от членовете на Ордена на тамплиерите в града и в нея ще бъдат включени и деца от местните школи по изкуствата.
Разградската командерия „Свети Андрей Първозвани", в която членува и кметът на общиината Денчо Бояджиев, слага началото на нова инициатива, наречена „Гора на талантите". Тя предвижда всяка година чрез дарителски акции и доброволчески труд да се създават нови зелени площи в региона. Участието на талантиливите малчугани в акцията пък ще привлече и младите в начинанието, обясниха от рицарското общество.

Първите фиданки ще бъдат забодени в земята в неделя. Рицари и деца заедно ще участват в старта на залесяването. Разходите за създаването на новата гора са поети от членовете на тамплиерския Орден.Предвижда се в „Гората на талантите" да растат бели брези, ели и кедрови дървета.

Това е втора поред залесителна акция в Разград, организирана от Ордена на тамплиерите в града. Миналата година в Седмицата на гората рицарите засадиха 20 дръвчета в местността „Пчелина".Мащабите на тазгодишната кампания обаче са много по-големи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай