Гимназията по икономика даде старт на баловете

Гимназията по икономика даде старт на баловете | StandartNews.com

Препълнена зала за спектакъл на Нешка Робева

Зрелостници от Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев" дадоха старт на абитуриентското дефиле в понеделник в Благоевград. Общината отново организира представянето на младите и красиви зрелостници на площад „Георги Измирлиев" пред зала „22 септември". Там е поставена цветна арка, а абитуриентите минават по червен килим пред погледите на своите близки и на граждани. Със стилни тоалети, широки усмивки и броене от 1 до 12 завършващите ученици позираха за снимки с табела с надпис „Аз обичам Благоевград".

Абитуриентското дефиле се организира за втора поредна година. То ще продължи до 26 май, като в него ще се включат зрелостниците от благоевградските училища.

В празничния 24 май - Ден на славянската писменост и култура и празник на Благоевград, традиционно ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на Солунските братя в 10:00 часа. С шествие ученици ще стигнат до площад „Георги Измирлиев", където ще се проведе празничен концерт. Кулминацията ще бъде тази вечер със спектакъла „Мистерията Еньовден" на Нешка Робева, който е подарък за жителите и гостите на града от община Благоевград. Той започва в 20:00 часа в зала „Яворов". „Мистерията Еньовден" е проект, вплитащ в себе си народните традиции, запазени през вековете, сегашното модерно звучене от български фолклор, хард-рок музика и улично изкуство. Празничната вечер ще подлъжи с концерт на рок групите „Остава" и "Bears and hunters", които също са подготвили впечатляващ репертоар за своите почитатели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай