Гимназисти в тоги четоха есета за правото и справедливостта

Гимназисти в тоги четоха есета за правото и справедливостта | StandartNews.com

Окръжният съд в Разград обяви победителите в конкурса за творческо писане

Гимназисти от Разград и Кубрат взеха наградите за творческо писане в конкурса за есе, обявен от окръжния съд в Разград.
Деветокласничката от езиковата гимназия „Екзарх Йосиф" в Разград Преслава Пееткова взе първо първо място с разработката си по темата „Правото - справедливост и отговорност". След нея се класираха единадесетокласничката от Кубрат Деница Недкова и ученичката от 11 клас на езиковото училище в Разград Цвета Денева.

На тържествена церемония в съда, облечени в тоги,отличените гимназисти получиха наградите си, връчени им от началника на Регионалния инспекторат по образованието в Разград Атанас Дончев.

Конкурсът, който имаше за задача да повиши правната култура на младите хора, бе обявен от магистратурата в лудогорския град по случай 16 април,когато у нас се чества Денят на българската Конституция.В първото му издание се включиха седем гимназисти от Разград, Кубрат и Добрич. Състезанието за творческо писане ще се превърне в традиция, обеща заместник председателят на съда в Разград съдия Рая Йончева. Тя връчи на младите автори томчета с Конституцията на България, а тримата наградени автори получиха плакети и луксозни издания на сборника „130 години Върховен касационен съд".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай