Експерти съветват ученици срещу трафика на хора

Експерти съветват ученици срещу трафика на хора | StandartNews.com

Благоевград. Ученици от Професионална гимназия по текстил и облекло в Благоевград е експерти ще дискутират по темата за трафика на хора.

Семинар «Трафикът на хфора съществува» ще се проведе утре от 13.00 часа в учебното заведение. Лектори ще бъдат специалисти от Младежки дом и секретарят на Местната комисия за борба с трафика на хора Любка Митева. Срещата е част от поредицата „Борба с противообществените прояви сред подрастващите".

Трафикът на хора е сериозно престъпление срещу личността и човешките права. Една от най-честите форми на престъплението е трафикът на хора с цел сексуална експлоатация. Различните форми включват принудителна проституция, порнография, сексуални услуги.

„Всяка човешка съдба за престъпниците е просто източник на доход.

Не позволявайте да се възползват от вас! Животът и мечтите ви не са за продан". С този призив експертите ще се обърнат към тийнейджърите от Професионалната гимназия по текстил и облекло в Благоевград. Началото на поредицата от инициативи бе през месец октомври с ученици от СОУИЧЕ "Св. Климент Охридски" и Второ ОУ "Димитър Благоев".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай