Експерти отчетоха дейности по проект

Експерти отчетоха дейности по проект | StandartNews.com

Областен информационен център - Благоевград отчете извършени дейности по изпълнението на проект „Изграждане и функциониране на Областен информационен център в община Благоевград". Той се финансира от Оперативна програма „Техническа помощ", я стойността му е 583 479 лв., цялата сума е безвъзмездна финансова помощ. За изминалите 4 години близо 2000 души са посетили офиса на ОИЦ – Благоевград, за да потърсят актуална информация за възможностите, които Оперативните програми предоставят, както и да поставят въпросите, които ги интересуват.

Експертите са отговорили на над 2500 запитвания по телефон или и-мейл, отчете на заключителна пресконференция управителят Теменужка Стамболиева. Съществена част от дейността са информационните срещи по актуални въпроси за отворени за кандидатстване схеми, които експертите регулярно организират и провеждат на място в 14-те общини на Пиринско. Провеждат се и обучения на потенциални бенефициенти, събира се информация за реализирани проекти. Служителите са организирали и провели 157 публични събития, в това число информационни и работни срещи с представители на различни институции и организации, открити приемни, пресконференции, национални инициативи.

В тези прояви са се включили близо 4300 участници. За 4 години ОИЦ – Благоевград организира и проведе 9 национални кампании, насочени към различни целеви групи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай