Депутат сади дръвчета в училищата в Исперих

Депутат сади дръвчета в училищата в Исперих | StandartNews.com

110 млади дръвчета и зелени декоративни храсти ще бъдат засадени до края на ноември в дворовете на всички училища в община Исперих. Залесяването е инициатива на независимия депутат Гюнай Хюсмен, който организира акцията с лични средства и сам сади дръвчетата в школските дворове.

Депутатската акция е символен жест, с който Хюсмен иска да подкрепи желанието на местните хора за промяна. „ Създаваме нова среда за живот, нова атмосфера за общуване и изява. Искам младите хора, децата на Исперих да усетят това. През октомври гражданите гласуваха за ново начало и считам, че засаждането на млади дръвчета е добър знак за това", обясни народният представител на децата от училище „Васил Априлов" в града, където бе посадена първата фиданка.

Хюсмен планира да повтори залесителната си акция напролет, когато ще засади още 150 млади дръвчета в дворовете на всички детски градини в общината. „Тези дървета ще растат, ще дават кислород , ще ги има дълго време. Когато аз бях първолак, помня че садихме борчета в градския парк, сега там се извисяват те, но вече високи и силни", сподели парламентаристът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай