Четириметров Дядо Коледа до Римския стадион в Пловдив

Четириметров Дядо Коледа до Римския стадион в Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. Огромен Дядо Коледа, достоен за рекордите на Гинес, ще краси Пловдив на Коледа. Беловласият старец, който ще стои край Римския стадион, ще бъде висок цели четири метра. Компания ще му прави Снежанка, а няколко снежни човечета ще очакват с усмивка за селфи пловдивчани и гостите на града край стълбите на бар "Каменица" и на пл. "Стефан Стамболов". Всички коледни фигури са в актуалния 3D формат.

На площада край езерото с пеликаните ще има и елха, която ще е изкуствена, защото летните бури прекършиха градската елха. Затова пък градът ще бъде осветен от хиляди коледни лампички и гирлянди в красиви цветове. От общината обещават много по-пищна украса в сравнение с миналите години, като за целта са заделени 80 000 лева. Коледните лампички ще бъдат запалeни както всяка година на 1 декември вечерта.

Традиционният конкурс за най-красива Коледа ще се състои за пореден път и по празниците ще бъде излъчен победител, който най-добре се е справил с украсата на своя дом или офиса си. Наградите са осигурени от Община Пловдив и ще бъдат връчени навръх Рождество Христово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай