Бургас е отличник по антикорупция

Бургас е отличник по антикорупция | StandartNews.com

Бургас. Бургас е отличник в категорията "Антикорупция", сочи изследване на Института за пазарна икономика. Морският град е получил най-високата оценка по отношение "неподкупност" в общински институции.

Резултатите са на база анонимно анкетиране сред местни фирми и частни предприемачи. Проучването е било на тема "Работа на местната администрация и възприятия за корупция - мнението на бизнеса".

То е извършено сред обощ 1680 фирми от цялата страна, но аналаизът е показал, че Бургас води категорично в категория "неподкупност". "Струва си да се отбележи ,че за втора поредна година Бургас е сред трите най-високо оценени области по отношение на взаимодействие с администрацията", пише в изследването на Института за пазарна икономика.

Морският град е сочен за пример и по отношение спада на безработицата. Проучването е установило, че коефициентът на заетост е тръгнал рязко нагоре и вече се е вдигнал до нивата от преди кризата. "В Южна България най-бързо се възстановява пазарът на труда в област Бургас, където има реални шансове в края на тази година заетостта да достигне предкризисните си нива", твърди икономистът Петър Ганев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай