Болница иска бариера срещу чужди коли

Болница иска бариера срещу чужди коли | StandartNews.com

Благоевград. Ръководството на МБАЛ – Благоевград настоява да се сложи край на безразборното паркиране в района на здравното заведение.

Все по-често десетки коли задръстват движението в двора и е невъзможно линейките да транспортират пациентите, някои от които са спешни случаи, до отделенията. Изпълнителният директор на болницата д-р Владимир Пандев е направил предложение до общинския съвет да се вземе решение за преодоляването на този проблем.

Той е категоричен, че паркирането на автомобили в двора на МБАЛ се увеличава непрекъснато и това затруднява движението на линейките. Болничният шеф смята, че вариантите са два. Първият е лечебницата да въведе пропускателен режим и входна такса за колите на всички външни хора, които влизат в двора. Вторият е общината да направи районът „синя зона", за да се намали броят на паркираните возила в болничния двор. В платената зона ще влизат безплатно само колите на персонала на болницата.

„За нас по-добрият вариант е да ни разрешат да осигурим пропускателен режим. Вътре ще се влиза само срещу входна такса", твърдят от ръководството на МБАЛ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай